Episodi i pestë ( 5 )

Llojet e dhikrit (përmendjes së Allahut)

Imam Ibn Kajimi (Allahu e mëshiroftë) tregon se dhikri (përmendja e Allahut) është dy llojesh:

1-  Përmendja e Emrave dhe Cilësive të Allahut, dhe të lavdëruarit e Tij – qoftë Lavdëruar – dhe të shenjtëruarit prej asaj që nuk i shkon Madhështisë së Tij, qoftë ajo shpikje nga ana e përmendësit gjatë lavdërimit ndaj Tij – qoftë Lavdëruar – apo e deklaruarprej tij rreth Allahut të Lartmadhëruar sipas rregullave të vendosura për Emrat dhe Cilësitë e Tij, por kjo duhet bërë vetëm sipas asaj se si Ai e ka lavdëruar Veten, apo se siç e ka lavdëruar i Dërguari i Tij (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të), pa shtrembërim e as ndryshim, e pa përngjasim e as shëmbëllim.

2-  Dhikri (përmendja) e udhërave, ndalesave, dhe rregullave të Tij, qofshin ato lajmërime rreth Tij - qoftë Lavdëruar – në atë që Ai ka urdhëruar për t’u bërë, apo për t’u larguar prej saj ose duke sjellë shembuj të ndryshëm prej robit për zbatimin e urdhërave të Zotit të Tij dhe largimin nga të ndaluarat e Tij.

E nuk ka dyshim se madhërimi i Allahut - qoftë Lavdëruar –e bën obligim madhërimin edhe të urdhërit të Tij dhe ndalesave të Tij, dhe të vepruarit sipas tyre, e kjo sipas udhëzimit të Mesazhit të Muhammedit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të), me anë të të cilitbesimtari e njeh Zotin e vet, e të jetë madhërimi i tij ndaj Urdhërit të Zotit të tij dhe ndalimit të tij, tregues i madhërimit të tij ndaj Allahut Urdhërues Ndalues.

Ka thënë Ibn Kajim (Allahu e mëshiroftë): “E nëse bashkohen këto lloje tek përmendësi (i Allahut), dhikri (përmendja) tij është më e mira përmendje, më madhështorja, dhe më e madhja në dobi.”

 

 

 

Comments  

#86 Episodi i pestë ( 5 )Brad 7 Sha'ban 1441 AH
I like the efforts you have put in this, regards for all the crypto
cash algajate platvorm: https://et.lug-mueritz.de/teeni-raha-kodus/910/the-crypto-cash/ great articles.
Quote
#85 Episodi i pestë ( 5 )James 4 Sha'ban 1441 AH
Therefore, people direct more evening online.

Feel free to surf to my blog: https://fr.wanjk.de/: https://fr.wanjk.de/wrinkles-cat-perle-bleue-active-retention-age-2/
Quote
#84 Episodi i pestë ( 5 )Hester 28 Rexheb 1441 AH
Great and an article!
King regards,
Thompson Duke

Also visit my web blog; Sock Boots: https://sockboots.net/
Quote
#83 Episodi i pestë ( 5 )Cleo 27 Rexheb 1441 AH
Thank you for every one of your effort on this
site. Betty really likes engaging in research and it is
easy to understand why. My partner and i learn all of the
lively way you convey very useful information by means of the website and
in addition boost participation from some other people about this subject while our favorite simple
princess is truly understanding so much. Have fun with
the rest of the year. You're the one doing a great job.


Look at my web blog; 日本
coinbase pro 審査 時間: https://ja.lug-mueritz.de/1/751/coinbase-pro/
Quote
#82 The cutting withdrawn, pseudocysts unnecessarily eyes: symptoms?iakexudadi 27 Rexheb 1441 AH
Amoxicillin Online: http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ Amoxicillin 500mg Capsules jkc.frld.alssunnah.org.pey.yv http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Quote
#81 O terrifying facts, tachyphylaxis secretin alleviate fall.uselozapo 27 Rexheb 1441 AH
Amoxicillin No Prescription: http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ 18 ctd.umsc.alssunnah.org.cvu.mm http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Quote
#80 A prefers augmenting malleolus anticoagulated.eoizune 27 Rexheb 1441 AH
Amoxicillin 500 Mg: http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ Amoxicillin On Line bre.hjyk.alssunnah.org.gwm.ie http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Quote
#79 H insert richer lymphocyte unreachable ulcerated.ayucuheyuho 27 Rexheb 1441 AH
Amoxicillin: http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ Amoxil mhm.kjgw.alssunnah.org.gic.vt http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Quote
#78 Usually carbamazepine thermal paraffin deaths.ebejenouri 27 Rexheb 1441 AH
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ Amoxicillin hrc.amom.alssunnah.org.uwd.be http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Quote
#77 Episodi i pestë ( 5 )Gustavo 9 Xhumada'th-Thanij 1441 AH
Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is fundamental and everything. But think about if you added some
great pictures or video clips to give your posts more, "pop"!

Your content is excellent but with images and clips, this website could
certainly be one of the most beneficial in its niche.

Great blog!

Review my page :: Quiet Buds (Terence: http://totalnabiologia.org/index.php?action=profile;u=3901260)
Quote

Add comment

Security code
Refresh